23948sdkhjf

Pfizer drar tillbaka Allergan-budet

Läkemedelsjätten drar tillbaka jättebudet efter nya förslag mot skatteinversion för amerikanska bolag.
Pfizer bekräftar på onsdagen de medieuppgifter som gjort gällande att Pfizer avbryter sitt förslag till att gå samman med sektorkollegan Allergan. Det framgår av ett pressmeddelande från Pfizer och beslutet uppges vara ömsesidigt.

Meddelandet kommer efter att bland andra Bloomberg News och Wall Street Journal på onsdagsmorgonen skrev att Pfizer bestämt sig för att dra tillbaka sitt jättebud på irländska Allergan på 160 miljarder dollar, motsvarande cirka 1 300 miljarder kronor, med hänvisning till källor med insyn i ärendet.

Tillbakadragandet av budet eller fusionen sker mot bakgrund av att den amerikanska presidentadministrationen i måndags föreslog oväntat långtgående åtgärder för att täppa till de möjligheter amerikanska bolag kunnat använda sig av för att sänka sin företagsbeskattning, genom så kallad skatteinversion.

Pfizer måste betala 400 miljoner dollar till Allergan för att kompensera för kostnader i samband med den föreslagna fusionen, som offentliggjordes i slutet av november förra året, uppger källorna vidare.

Läs också:
Bildar världens största läkemedelsbolag
Pfizers köp av Allergan för drygt 1 300 miljarder får grönt ljus från bolagens styrelser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094