23948sdkhjf

Kancera tar in pengar

Tankar kassan för finansiera sin läkemedelsutveckling och genomförandet av kliniska studier.
Styrelsen för bioteknikbolaget Kancera har nyligen beslutat om genomförande av en nyemission med aktier och teckningsoptioner. Genom den ska bolaget ta in upp till 114 miljoner kronor före emissionskostnader.

I emissionen ska fem befintliga aktier ge företrädesrätt till att teckna en unit för kursen 2,50 kronor. Varje unit består av en ny aktie samt en vederlagsfri teckningsoption av serie TO2. Två av dessa teckningsoptioner ger rätten att teckna ännu en ny aktie. Teckningsoptionerna löper till och med den 30 april 2018. Om de utnyttjas mellan 1 oktober 2016-30 juni 2017 är lösenkursen fem kronor och efter detta är kursen sex kronor per aktie.

Genom nyemissionen , som löper mellan 10-25 maj 2016 och som är garanterad till 70 procent, kan Kancera ta in 52 miljoner kronor före emissionskostnader och om teckningsoptionerna utnyttjas fullt ut kan bolaget tillföras ytterligare 52-62 miljoner.

För att nyemissionen ska bli av krävs ett godkännande från en extra bolagsstämma som går av stapeln fredagen 22 april 2016.

Syftet med emissionen är att ta in tillräckligt med kapital för att ta minst en av bolagets läkemedelskandidater inom ROR- och Fractalkineprojekten till klinisk prövning och första kliniska användning inom 24 månader. Pengarna ska gå till Kanceras läkemedelsutveckling, kliniska studier samt till att stärka bolagets kapacitet för kommersialisering av produkter.

Fokus i ROR-projektet ligger på cancerformen kronisk lymfatisk leukemi medan Fractalkineprojektet är inriktat mot cancer i bukspottskörteln, pankreascancer.

Läs mer om Kancera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093