23948sdkhjf

Nu slutförs köpet

98,3 procent av aktieägarna i diagnostikbolaget Allenex har accepterat CareDx bud.
I december lade det amerikanska Nasdaq-noterade diagnostikbolaget CareDx ett bud på svenska Allenex . I budet erbjöds de tre majoritetsägarna Midroc Invest, Fast Partner och Xenella, som tillsammans äger 78 procent av bolaget, en inledande kontantutbetalning om 1,19 kronor samt 0,015 aktier i CareDx per Allenex-aktie. Utöver det tillkommer villkorade uppskjutna kontantutbetalningar på upp till 0,54 kronor per aktie. Dessa ska betalas ut den 31 mars år 2017 om alla villkor uppfylls.

Övriga aktieägare erbjöds att överlåta sina aktier i utbyte mot en kontant betalning om 2,50 kronor per Allenex-aktie alternativt en kombination av 1,73 kronor samt 0,015 aktier i CareDx per aktie.

Erbjudandet har nu accepterats av aktieägare som tillsammans står för ungefär 98,3 procent av alla utestående Allenex-aktier. Det innebär att samtliga fullföljande villkor för förvärvet har uppnåtts och CareDx ska nu fullfölja sitt erbjudande.

- Redovisning av vederlag beräknas ske omkring den 13 april 2016, skriver Allenex i ett pressmeddelande.

Fokus på Allenex ligger på utveckling och marknadsföring av diagnostik för att öka säkerheten vid transplantation av stamceller och organ.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078