23948sdkhjf

De är de hetaste teknikbolagen

En analysteknik för att mäta fett och muskler i kroppen och ett mikroskop i fickformat är två av vinnarna i årets 33-lista.
Igår tisdag presenterade Ny Teknik och Affärsvärlden för nionde året i rad 33-listan , där Sveriges 33 hetaste unga teknikbolag listas, på Münchenbryggeriet i Stockholm.

De bolag som står i listan är som mest sju år gamla. De har gemensamt att verksamheten baseras på en innovation och inte är noterade på någon handelsplats. Varje företag får vara med på listan max tre gånger.

En av vinnarna är Advanced MR Analytics, Amra. Det Linköpingsbaserade bolaget har utvecklat en molnbaserad analystjänst för mätning av mängden fett och muskler i kroppen med hjälp av magnetkameraundersökningar, MR. Bolaget har bland annat ett pågående samarbete med läkemedelsjätten Pfizer .

Vann gjorde också Stockholmsbaserade Gynius, som säljer ett mikroskop i fickformat för att kunna erbjuda kvinnor i fattiga länder en säker diagnos av livmoderhalscancer. I USA används Gynius mikroskop även vid rättsmedicinska undersökningar. Instrumentet har hittills sålts till 25 länder. Det fick nyligen godkänt i Kina och Ryssland och försäljningen väntas ta fart under året.

Bland vinnarna finns även Lundabaserade Senzagen, som utvecklar och erbjuder djurfria allergitester för kemi-, kosmetika- och läkemedelsbranschen, samt Biocool från Skellefteå som tagit fram en ny teknik för att döda mikroorganismer genom att skada deras cellmembran. Receptet är hemligt men bolaget säljer i dagsläget klorfria vattenreningstabletter i Sverige, Norge och Tyskland samt pulver för fotbad mot olika fot- och hudåkommor, som psoriasis och vårtor.

Läs mer på kemivarldenbiotech.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079