23948sdkhjf

Genovis breddar produktportföljen

Lundabolaget lanserar nytt enzym som kan användas för proteiner generellt.
Genovis lanserar ett nytt enzym, GingisREX, och riktar sig nu till kunder inom hela proteomics-marknaden. De produkter som Genovis hitintills lanserat har enbart använts för modifiering av antikroppar medan GingisREX kan användas för proteiner generellt.

Bolagets produkter marknadsförs under namnet SmartEnzymes och används inom bioteknik- och läkemedelsindustrin för att karaktärisera biologiska läkemedel. Det som skiljer GingisREX från de övriga enzymen i produktportföljen är att enzymet inte bara klyver antikroppar, det klyver även andra proteiner specifikt efter aminosyran arginin.

-I och med lanseringen av GingisREX riktar vi oss nu till hela marknaden för proteomics. Våra kunder använder idag våra enzymer för mass-specanalys och med GingisREX har vi nu utökat utbudet till denna kundgrupp samtidigt som vi öppnar upp den tillgängliga marknaden. Produktportföljen har hitintills endast inkluderat enzymer för analys av antikroppar men breddas nu till att inkludera även andra proteiner, säger Fredrik Olsson, vd i Genovis i ett pressmeddelande.

I december lanserade bolaget GingisKHAN Fab kit som är en vidareutveckling av produkten GingisKHAN som delar antikroppar i Fab- och Fc-fragment.

Bolaget är listat på Nasdaq Stockholm First North .
Läs även:
Genovis lägger ner dotterbolaget
Geccodots läggs ner när moderbolaget Genovis lägger allt fokus på enzymmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.09