23948sdkhjf

A1M tar in pengar

Tar in 43,7 miljoner genom emission, planerar byte av börslista och publicerar ny tidsplan för verksamheten.
Styrelsen för det Lundabaserade forskningsbolaget A1M Pharma har beslutat att genomföra en företrädesemission som kommer att tillföra bolaget ungefär 43,7 miljoner kronor före emissionskostnader. Där ska en aktie kunna tecknas till kursen 2,60 kronor. Bolaget har redan teckningsförbindelser och garantier för emissionen som motsvarar 8,3 respektive 35,4 miljoner kronor. Det motsvarar hela emissionen.

För att emissionen ska bli av krävs ett godkännande från en extrainsatt bolagsstämma som bolaget ska sammankalla till inom kort.

A1M Pharma utvecklar läkemedel och diagnostik för havandeskapsförgiftning, preeklampsi, samt en behandling mot akut njurskada. Verksamhetens fokus ligger på alfa-1-mikroglobulin, A1M, ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper. I slutet av mars meddelade bolaget att en modifierad, patenterbar, version av A1M valts ut som läkemedelskandidat för vidare utveckling. Kandidaten kallas RMC-035.

De pengar som A1M tar in genom emissionen ska bland annat användas till att få produktionen av läkemedelskandidaten på plats hos bolagets kontraktstillverkare. Bolaget satsar dessutom på ytterligare prekliniska studier inom bland annat toxikologi/säkerhet och dosering för substansen.

När det gäller det diagnostiska testet för havandeskapsförgiftning pågår nu arbetet med att få en teknisk validering samtidigt som bolaget letar efter en partner för den fortsatta utvecklingen och för kommersialiseringen.

Idag fredag har A1M publicerat en uppdaterad tidsplan med milstolpar för bolaget. Den sträcker sig fram till det andra kvartalet år 2018 och innehåller bland annat planerna på ett listbyte till Nasdaq First North Stockholm under det första halvåret 2017.

I tidsplanen framgår det även att den prekliniska utvärderingen av bolagets läkemedelskandidat mot havandeskapsförgiftning ska slutföras under år 2017. I början av samma år ska uppskalningen av produktionen vara klar och i slutet av året är planen att kunna starta upp en klinisk fas I-studie med behandlingen.

Den tekniska valideringen av bolagets diagnostiska test för havandeskapsförgiftning ska slutföras i år.

När det gäller arbetet med att ta fram en behandling mot njurskada hoppas A1M på att nå proof-of-concept under år 2017.

Läs också:
A1M färdigställer kandidat
Färdigställer och söker patent för en ny läkemedelskandidat mot havandeskapsförgiftning.

A1M får nytt patent
Får sitt första patent inom mitokondriell medicin, i Nya Zeeland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062