23948sdkhjf

Finansierar proof-of-concept

Vetenskapsrådet ger pengar till studier för att verifiera forskningsresultat inom life science.
Vetenskapsrådet, VR, har lanserat och öppnat en ny utlysning där forskare kan ansöka om pengar till sitt arbete med att verifiera forskningsresultat.

För att få pengar ska forskningen ha som mål att ta fram nya metoder eller produkter för att diagnosticera, behandla eller förebygga sjukdomar. De som ansöker ska dessutom ha ett tidigare bidrag från VR som löper ut under 2015 eller 2016.

Bidragstiden är ett år och de forskare som beviljas finansiering kan tilldelas mellan 0,5-1,5 miljoner kronor. Totalt ska 18 miljoner delas ut år 2016.

Syftet med utlysningen är att ta grundforskning inom life science vidare till kommersialisering.

”Proof of Concept ger dig som har eller har haft ett forskningsbidrag från Vetenskapsrådet möjlighet att under en kortare tid vidareutveckla dina forskningsresultat. Detta genom att fördjupa den vetenskapliga eller tekniska verifieringen av resultaten och genomföra aktiviteter som förbereder för innovation eller kommersialisering”, skriver VR i ett pressmeddelande.

Sista ansökningsdagen är tisdagen 17 maj klockan 14:00. Ansökan skickas in elektroniskt.

Läs också:
Fler ansöker om first in human i Sverige
”Vi märkte en ytterligare ökning redan under den senare delen av 2015”, säger Ann Marie Janson Lang på Läkemedelsverket, som berättar att myndigheten är beredd på ännu fler ansökningar i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.409