23948sdkhjf

Redo för klinisk fas II

BioInvent har fått grönt ljus på alla myndighetstillstånd och inleder nu rekrytering av patienter till sin nya fas II-studie av BI-505.
De första patienterna med multipelt myelom kan nu börja rekryteras till Lundabolaget BioInvents nya fas II-studie då bolaget nu fått grönt ljus på alla myndighetstillstånd. Den första patienten beräknas kunna doseras under maj.

Det är BI-505 , en human antikropp mot ICAM-1 som kommer att utvärderas i kliniska studier tillsammans med forskare vid University of Pennsylvania som en immunonkologisk behandling för att förebygga eller fördröja återfall av multipelt myelom i patienter som genomgår stamcellstransplantation.

Multipelt myelom är en form av benmärgscancer som varje år drabbar fler än 120 000 personer i världen. Den initiala behandlingen är ofta framgångsrik men många drabbas av återfall. BI-505 är en ny typ av immunonkologisk behandling med potential att förebygga eller fördröja återfall i multipelt myelom.

- Starten av denna fas II-studie är en viktig milstolpe i utvecklingen av BI-505, en antikropp som utvecklas med ambitionen att ge patienter med multipelt myelom ett längre och friskare liv, säger Anna Wickenberg, Vice President Clinical Development, Bioinvent i ett pressmeddelande.

Studien kommer att omfatta cirka 90 patienter som genomgår autolog stamcellstransplantation, varav hälften kommer att få BI-505 som en tilläggsbehandling till standardbehandlingen. Den första patienten beräknas kunna doseras under maj.

Läs även:
BioInvent får patent
Får patent i Europa för antikroppen BI-505 mot multipelt myelom.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078