23948sdkhjf

Sköter Medfields kliniska prövningar

Maria Simon Granberg är ny medicinskt ansvarig på medtechbolaget.
Den 1 maj tillträder Maria Simon Granberg som medicinskt ansvarig på det Göteborgsbaserade diagnostikbolaget Medfield Diagnostics. Hon har tidigare haft roller inom marknadsföring, kliniska studier, klinisk utbildning, projektledning och som medicinsk chef på olika läkemedels- och medicinteknikbolag. Hon kommer närmast från en tjänst som Pharmacovigilance Scientist på AstraZeneca.

I grunden är Maria Simon Granberg leg. sjuksköterska och barnmorska med en masterexamen i hälso- och sjukvårdsadministration samt en doktorsexamen från Institutionen för Obstetrik och Gynekologi vid Göteborgs Universitet.

- Vi är väldigt glada att ha rekryterat en så erfaren person som Maria till oss, i en fas av bolagets utveckling där kliniska prövningar blir allt viktigare för bolagets utveckling, säger Mikael Persson, vd i Medfield Diagnostics, i ett pressmeddelande.

Medfield Diagnostics säljer och utvecklar instrumentet Strokefinder, en röntgenapparat i hjälmformat som sänder mikrovågor genom hjärnan. Genom att koppla hjälmen och mikrovågssystemet till en dator ska vårdpersonal snabbt kunna urskilja om en strokepatient drabbats av blödning eller blodpropp. På så vis kan rätt behandling sättas in så tidigt som möjligt.

I oktober lämnade Sten Dahlborg sin roll som vd på Medfield efter bara några månader på posten. Sedan dess har hans arbetsuppgifter hanterats av bolagets grundare Mikael Persson i väntan på en efterträdare.

Läs mer:
Medfield byter vd igen
Bolagets nytillträdde vd Sten Dahlborg lämnar tjänsten av personliga skäl.

Läs mer om Medfield Diagnostics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063