23948sdkhjf

Skär ner på personalen

En omfördelning av resurserna leder till nedskärningar i utvecklingsverksamheten på ScandiDos.
Personalnedskärningar väntar inom utvecklingsverksamheten på strålterapibolaget ScandiDos. Det är en följd av att bolaget flyttar interna resurser från utveckling till marknadsföring och sälj. Hur många som kommer att sägas upp framgår inte i bolagets pressmeddelande.

- ScandiDos styrelse har beslutat att sänka kostnadsläget inom produktutveckling för att dels sänka det allmänna kostnadsläget och dels kunna satsa mer på marknadsföring och försäljning av de nya produkterna Delta 4 Phantom Plus och Delta 4 Discover, säger bolagets vd Görgen Nilsson i ett pressmeddelande.

First North-listade ScandiDos är beläget i Uppsala Science Park. Bolaget utvecklar och säljer system för att säkra kvaliteten på strålbehandlingar av cancer. Systemen erbjuder lösningar för mätning, dosering och optimering av stråldoser.

Bolaget meddelade igår måndag att det tagit emot en första granskningsrapport från sin notified body för CE-märkning av systemet Delta 4 Discover.

- Rapporten tar upp ett antal avvikelser främst i dokumentationen som ScandiDos måste åtgärda för att erhålla CE godkännande för Delta 4 Discover. Avvikelserna kräver vare sig förändringar av produkten eller ytterligare externa tester utan enbart internt arbete. ScandiDos bedömer att avvikelserna skall vara åtgärdade med god marginal i förhållande till de 30 dagar som notified body kräver för återrapportering, kommenterar Görgen Nilsson.

Läs också:
Grönt ljus för Scandidos
Inleder försäljningen i USA av systemet Delta 4 Phantom Plus.

Läs mer om ScandiDos.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094