23948sdkhjf

Klartecken för klinisk prövning

Ansökan om klinisk prövning godkänd för Klarias kandidat mot migrän.
Det Stockholmsbaserade drug delivery-bolaget Klaria Pharma Holding meddelade idag att godkännandet för klinisk prövning av migränläkemedlet KL-00119 är klart.

Den första dosen KL-00119 kommer att ges under första delen av maj 2016 och studien förväntas avslutas i slutet av juni 2016. Resultat från studien kommer några veckor därefter. Den kliniska prövningen kommer att utföras på CTC, Clinical Trial Consultants, klinik, vilken är anpassad för tidiga försök i människa.

Klarias koncept baseras på en patenterad drug delivery-film som fästs i munslemhinnan varefter den aktiva substansen, sumatriptan, överförs direkt in i blodomloppet, vilket ger en snabb effekt av behandlingen. Filmen ska kombineras med olika beprövade läkemedel med fokus på migrän- och cancerrelaterad smärta, så kallad genombrottssmärta. KL-00119 är Klarias första läkemedelskandidat i en portfölj som innehåller flera utvecklings-projekt mot migrän eller cancerrelaterad genombrottssmärta.

Den kommande studien förväntas ge svar på vilken dos som är lämplig och även ge mer kunskap kring hur filmen fungerar.

- Vårt första projekt, KL-00119, har gått helt enligt plan, vilket inte alla nystartade företag har glädjen att erfara. Vi kommer att lära oss en hel del från de första studierna och den erfarenheten kommer att stödja utvecklingen av samtliga produkter inom Klaria, säger Scott Boyer, vd för Klaria Pharma Holding i en kommentar.

Bolaget är sedan oktober 2015 noterat på Nasdaq Stockholm First North.
Läs även:
Klaria får nytt patent
Får patent för sin drug delivery-teknik i Mexiko.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063