23948sdkhjf

Ny chef på Elekta

John Lapré är ny teknikchef på strålterapibolaget.
John Lapré är ny teknikchef, Chief Technology Officer, CTO, på strålterapibolaget Elekta. Han tillträder den 1 maj, samma dag som bolagets nya vd Richard Hausmann .

John Lapré kommer närmast från en tjänst som chef för forskning och innovation, EVP Research and Innovation, på Elekta. Tidigare har han även varit EVP Brachytherapy på bolaget. Innan han kom till Elekta var han forskning och utvecklingschef på holländska Nucletron, som hade sitt fokus på brakyterapi och som köptes upp av bolaget år 2011 .

I grunden har John Lapré en doktorsexamen i toxikologi och nutrition från Wageningen University i Nederländerna. Fokus i avhandlingen låg på prevention av ändtarmscancer.

Syftet med John Laprés nya roll på Elekta är att stärka bolagets ledarskap inom innovation.

- En CTO ansvarar för att stimulera tillväxt genom innovation och att ytterligare öka kundnöjdheten vad gäller den kliniska effektiviteten i Elektas portfölj, säger John Lapré i ett pressmeddelande.

- John Lapré kommer att bli idealisk som CTO. Utöver hans ingående kunskaper om bolaget och vår bransch har han en stor förståelse för samarbete och innovation, vilka båda är viktiga delar för våra kunder och deras patienter, tillägger Tomas Puusepp, nuvarande vd för Elekta.

Läs också:
Elekta byter vd
Richard Hausmann tar över rollen efter Tomas Puusepp.

Läs mer om Elekta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079