23948sdkhjf

Nytt bolag till inkubator på Medicon Village

E-hälsobolaget Instant Advice flyttar nu in på LundLSI på Medicon Village.
Bolaget Instant Advice arbetar med ett relativt nytt affärsområde inom Life Science; Connected Health, eller ehälsa. Nu flyttar dom in på Lund Life Science Incubator, LSI.

- Vi valde att söka till LundLSI dels för att kunna ta del av kompetens, nätverk och de program som LundLSI erbjuder företagen inom inkubatorn och dels för att vara i en miljö där det finns många andra företag att lära av och att finna samarbeten med, säger Mårten Rignell, vd på Instant Advice i en kommentar.

Instant Advice har skapat en plattform för tjänster som ska motverka tre problem inom egenvårdsområdet. Det första är dålig complience - att personerna i behandling inte följer rekommendationerna och instruktionerna som följer med läkemedlet eller behandlingen. Det andra är att uppföljning under behandling och ibland även efter behandling är obefintlig och det tredje är att behandlingen ofta inte är individanpassad.

Varje person i en behandling ska enligt bolagets affärsidé få ett enskilt konto i tjänsten. Genom kontot får användaren information och råd under hela behandlingen. Informationen och rådgivningen från tjänsten till användaren är individuellt anpassade. Genom tjänsten är det möjligt att bjuda in en expert för att få yttrande. Tjänsten omfattar olika stödprocesser för att göra det lättare för användaren och experten att övervaka resultatet av en behandling från flera perspektiv.

- LundLSI genomför i år en strategisk satsning på Connected Health och det är extra roligt att välkomna Instant Advice, ett bolag med en affärsidé som har fokus på Connected Health, som vårt första ehälsobolag, säger Ebba Fåhraeus, vd på LundLSI.

Genom att använda lättillgänglig teknik som mobiltelefoner kan man leverera tjänster till personer som befinner sig i en egenvårdssituation. Genom att vid behov erbjuda vårdtagaren möjlighet att kommunicera med expertis inom området för den behandlade åkomman skapas ett bra komplement till tjänsternas automatiserade innehåll, menar företagets grundare.
Läs också:
Tar skånska bolag ut i världen
Ett nytt projekt hjälper nystartade life science-bolag i regionen att göra affärer utomlands.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063