23948sdkhjf

Emission i Karo Pharma övertecknad

Företrädesemissionen i Karo Pharma övertecknades till 210 procent vilket ger ett tillskott på 250 miljoner kronor till bolaget.
I dag meddelade Karo Pharma, tidigare Karo Bio, att företrädesemissionen övertecknades till sammantaget 210 procent. Den totala emissionslikviden före emissionskostnader blir 250 miljoner kronor.

Efter det stora intresset för teckning av nyemitterade aktier i Karo Pharma, med den övertecknade emissionen som följd, kommer styrelsen att besluta om att använda övertilldelningsoptionen om 1 500 000 aktier motsvarande 30 miljoner kronor. Tilldelningsbeslut beräknas att fattas av styrelsen måndagen den 25 april 2016.

Genom de två emissionerna tillförs Karo Pharma sammanlagt omkring 280 miljoner kronor före emissionskostnader och cirka 260 miljoner kronor efter kostnader.

Emissionslikviden ska i första hand användas för att täcka ett underskott i rörelsekapital som uppstår när lånet för köpeskillingen av Allevo om 67 miljoner kronor ska återbetalas i juni. Det var i december som Karo Pharma, då Karo Bio, köpte Allevo från Cederoth, ett i raden av flera uppköp för bolaget under 2015. Resterande del ska användas för att genomföra ytterligare förvärv av mer mogna och kassaflödespositiva projekt.

Karo Pharma hette tidigare Karo Bio. Beslut om namnbytet fattades vid den extra bolagsstämman i mars 2016. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.
Läs även:
Karo Bio shoppar vidare
Karo Bio fortsätter sin strategi med uppköp av bolag och projekt och tankar kassan genom en emission.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078