23948sdkhjf

Follicum tar in pengar

Genomför emission för att finansiera prekliniska och kliniska studier.
Idag torsdag inleds teckningstiden i en emission som genomförs av håravfallsbolaget Follicum.

Teckningstiden löper till och med den 10 maj. I emissionen har bolagets aktieägare företrädesrätt att köpa aktier men även allmänheten kommer att ges rätt att delta. I emissionen ger varje befintlig aktie en teckningsrätt. Fem teckningsrätter ger rätt att teckna tre nya aktier för fem kronor styck.

Follicum har i dagsläget teckningsförbindelser om cirka 11,7 miljoner kronor samt garantiteckning på ungefär 9,7 miljoner. Det uppgår totalt till 21,4 miljoner kronor, vilket motsvarar 71 procent av emissionsvolymen. Vid fullteckning kommer emissionen att tillföra Follicum 30 miljoner kronor före emissionskostnader.

- I och med att vår kliniska studie nu är inledd är det dags att blicka framåt och ta Follicum in i nästa utvecklingsfas. Vi planerar spännande aktiviteter för 2016 och 2017, genom vilka vi bland annat har potential att utveckla bolaget till ett plattformsbolag. Samtidigt som vi planerar för och påbörjar dessa aktiviteter pågår vår kliniska fas I/IIa-studie. Vi genomför nu en nyemission för att finansiera ovanstående aktiviteter samt för att öka förutsättningarna för utlicensiering av FOL-005-projektet, säger Follicums vd Jan Alenfall i ett pressmeddelande.

Follicum bedriver för tillfället en klinisk fas I/IIa-studie i Tyskland. Där utvärderas säkerheten och effekten hos bolagets läkemedelskandidat FOL-005 som i prekliniska studier har visat sig ha både en stimulerande och hämmande inverkan på hårtillväxten. Hur det blir beror på i vilken del av tillväxtfasen som hårsäckarna befinner sig.

I mars avslutades fas I-delen av studien och den 18 april fick Follicum klartecken från det tyska läkemedelsverket, Bfarm, samt etikkommittén för att gå in i fas IIa. Det är en multipeldos-studie som kommer att omfatta två behandlingsgrupper med 15 personer vardera. I den ena ska behandlingen ges två gånger per vecka och i den andra tre gånger. Varje person kommer att få fyra olika doser, plus placebo och behandlingen ska pågå i tre månader. Rekryteringen till studien skulle inledas omgående, meddelade bolaget. Resultaten från studien väntas bli rapporterade runt årskiftet 2016/2017.

FOL-005 kan som sagt både motverka och stimulera hårväxten. Efter prekliniska studier där behandlingen testades på human vävnad förväntar sig bolaget att se en hämning av hårtillväxten.

Pengarna som tas in genom den pågående emissionen ska dels användas till den kliniska studien, dels till formuleringsarbete, prekliniska studier och planering för kliniska fas II-studier samt till att inleda utvecklingen av kompletterande produktkandidater. Allt detta bedöms öka Follicums möjlighet till utlicensiering.

Läs också:
Lovande resultat i studie på håravfall
Den maximala dosen gav inga biverkningar i Follicums kliniska studie.

Läs mer om Follicum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062