23948sdkhjf

Immunicum planerar emission om 111 miljoner

Bolaget planerar att genomföra en företrädesemission om 111 miljoner kronor för att utöka fas II-studie med nya kliniker i USA och för att starta melanomstudier i USA och i Sverige.
Immunicums styrelse föreslår en företrädesemission på upp till cirka 111 miljoner kronor. Vid överteckning vill styrelsen kunna emittera ytterligare aktier motsvarande ett värde upp till cirka 20 miljoner kronor genom övertilldelningsoption. Företrädesemissionen exklusive övertilldelningsoptionen omfattar upp till 5 040 000 aktier till kursen 22,00 kronor per aktie. Teckningsperioden i företrädesemissionen ska pågå mellan den 30 maj och 14 juni 2016.

- Under de närmaste åren tänker vi fortsätta bygga värden för våra aktieägare och ta de avgörande stegen mot partneravtal. Med starka kliniska data i ryggen är jag övertygad om att Intuvax kan etableras som föredragen cancerimmunaktiverare och kombineras med många olika typer av cancerbehandlingar för ökad effektivitet och livskvalitet, säger styrelsens ordföranden Agneta Edberg i en kommentar.

Immunicum utvecklar cancerimmunterapier baserat på tre olika plattformsteknologier. Affärsidén är att avancera produktkandidater genom kliniska fas II-studier och sedan licensiera ut dessa till större läkemedelsföretag. Bolaget har fem pågående projekt med starkt fokus på de tre som baseras på den prioriterade combig-plattformen , vilken används för att utveckla vaccinerna Intuvax och Subcuvax.

- Vi har valt att förlägga en av melanom-studierna i USA och dessutom öppna upp amerikanska sites för fas II-studien, mereca, vid behandling av njurcancer då vi ser ett strategiskt värde i att öka vår närvaro på världens största marknad för cancerterapier. Detta kommer utöka vårt internationella nätverk med såväl läkemedelsindustrin som med finansmarknaden. Självklart banar detta också väg för att identifiera en framtida licenstagare av Intuvax, säger bolagets vd Jamal El-Mosleh i en kommenterar.

Intuvax baseras på en teknik som utvecklats av Immunicums forskningschef och grundare Alex Karlsson-Parra. Där används immunceller, närmare bestämt dendritceller, från friska bloddonatorer för att få patienters egna immunförsvar att slå ut cancerceller. I andra cancervacciner används patientens egna immunceller. Det faktum att cellerna i Immunicums vaccin kan aktiveras på förhand, portioneras och frysas ner tills de ska användas möjliggör produktion i större skala.

Beslut om emission och övertilldelningsoption fattas vid den extra bolagsstämman den 18 maj 2016.

Läs även:
Lovande från Immunicum
Visar upp lovande resultat från pågående klinisk studie med cancervaccinet Intuvax.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.381