23948sdkhjf

Biogaias probiotika till Hong Kong

Bolaget har tecknat avtal med Biowelltech som ger rättigheter att sälja Biogaia Prodentis i Hong Kong.
Biogaia har tecknat avtal med Biowelltech som ger bolaget rättigheter att sälja Biogaia Prodentis i Hong Kong. Lanseringen är planerad att ske under tredje kvartalet 2016.

Biowelltech grundades 2011 och är en av de ledande distributörerna av dentalutrustning i Hong Kong. Företaget fokuserar på licensiering, affärsutveckling, marknadsföring, försäljning och distribution av tandimplantat och tillhörande produkter till tandvårdspersonal.

Biogaia utvecklar och säljer probiotiska produkter som främst baseras på bakterien Lactobacillus reuteri Prodentis . Probiotika har signifikant effekt vid tandlossningssjukdom, enligt en genomgång av tre studier som publicerades i början av mars. Biogaias produkt Prodentis hämmar tillväxten av sjukdomsframkallande bakterier och bidrar därmed till gynnsammare förutsättningar för implantatet efter operationen.

- Biogaias Prodentis som tillägg vid behandling av patienter med implantat är en lovande ny indikation. Med Biowelltech har vi en stark och erfaren lokal partner inom detta område och vi hoppas därför på en framgångsrik lansering av Biogaia Prodentis i Hong Kong, säger Axel Sjöblad, vd Biogaia i en kommentar.

Moderbolaget Biogaias B-aktie handlas på Nordiska börsen i Stockholm.

Läs även:

Probiotika främjar längdtillväxt
Biogaias probiotiska bakterie visar upp positiva effekter i ny studie på barn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079