23948sdkhjf

Ventilerad dräkt för läkemedelsindustrin

Hapichem från Honeywell är en antistatisk och kemikaliebeständig, ventilerad dräkt som tagits fram för att skydda personer som arbetar i explosionsfarliga miljöer inom kemi- och läkemedelsindustrin.
Dräkten Hapichem består av ett kemikaliebeständigt material (CHEM) med hög skyddsfaktor (PF>50 000). Den ger ett tillförlitligt skydd mot högpotenta farmaceutiska substanser, HAPI. Blixtlåset sitter på framsidan vilket innebär att det inte behövs assistans när dräkten ska tas av.

Hapichem har utformats för andningsluftsnätverk med lågt tryck. Det, tillsammans med dräktens låga luftförbrukning, gör det möjligt för fler användare att vara anslutna till samma luftnätverk. Luftventilationen har en patenterad Y-form som gör att det är möjligt att arbeta på knä .En orangefärgad säkerhetsremsa på sidan tillhandahåller en nödlösning i händelse av luftbrist inuti dräkten.

Materialet, visiret, de förseglade sömmarna, de dubbla täta blixtlåsen och den patenterade magnetiska utloppsventilen minskar risken för förorening. Ventilen är kompatibel med saneringsduschar. Tack vare den undviker man att ventilen täpps till, en risk som bland annat finns med lock.

Dräkten är ATEX-certifierad för att uppfylla EU:s krav på skyddskläder i explosionsfarliga miljöer. I den kombineras en ventilerad huva, en icke-ventilerad dräkt med hög kemikaliebeständighet och antistatiska skoöverdrag. Dessa tre plagg behöver vanligtvis köpas separat.

Handskarna går att byta ut till önskad storlek och typ och när det gäller sulor kan man välja mellan standardfot, underfotskydd, glidskyddande och anti-statisk sula som kan anpassas till olika arbetsmiljöer.

Dräkten är halogenfri och kan brännas efter användning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079