23948sdkhjf

Avtalar med Ipsen

Probi tecknar nytt avtal gällande licensiering och distribution av probiotisk bakteriestam.
Probiotikabolaget Probi har tecknat ett licens- och distributionssavtal med franska Ipsen om kommersialisering av Probis patenterade probiotiska stam Lactobacillus plantarum 299v, LP299V.

Avtalet omfattar 18 länder, primärt inom EU och tillväxtmarknader.

"Ur Probis perspektiv kan avtalet bli ett av de största avtalen hittills och det är av hög strategisk betydelse för båda bolagen", skriver Probi i ett pressmeddelande.

Probi kommer att leverera LP299V-kapslar i bulk och Ipsen kommer att ansvara för packning, marknadsföring och försäljning av produkten. LP299V-kapseln kommer att säljas som kosttillskott främst på apotek. Lanseringen är planerad till första halvåret 2017, först på den europeiska marknaden och därefter på Ipsens övriga nyckelmarknader, såsom Ryssland och Kina efter godkännande från de lokala regulatoriska myndigheterna.

Avtalet kan komma att kompletteras med ytterligare länder.

- LP299V kommer med hjälp av Ipsens omfattande organisation lanseras i många nya länder, vilket kommer att stärka Probis fotavtryck på den globala marknaden. Vi har stora förväntningar och ser hög volympotential i avtalet, kommenterar vd Peter Nählstedt i pressmeddelandet.

Läs också:
Han representerar probiotikaindustrin
Probis vd blir ordförande i ny europeisk probiotikaförening.

Läs mer om Probi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078