23948sdkhjf

AstraZeneca får grönt ljus från FDA

Får klartecken för att lansera KOL-behandlingen Bevespi Aerosphere i USA.
AstraZeneca har fått marknadsgodkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för produkten Bevespi Aerosphere som behandling mot kroniskt obstruktiv lungsjukdom, KOL.

Bevespi Aerosphere innehåller de aktiva substanserna glykopyrrolat och formoterolfumarat: en långtidsverkande muskarinantagonist, LAMA, respektive en långtidsverkande beta-2-agonist, LABA. Det är en inhalationsaerosol avsedd för långverkande underhållsbehandling av luftvägsobstruktion vid KOL, kronisk bronkit och/eller emfysem.

- Tack vare godkännandet av Bevespi Aerosphere kan vi nu ge patienter den första LAMA/LABA-kombinationen i en dosaerosol med vår nya unika beredningsteknik. LAMA/LABA-kombinationer blir allt vanligare som ett prioriterat behandlingsalternativ för många KOL-patienter. Denna läkemedelsklass syftar till att ge maximal luftrörsvidgning, vilket gör det möjligt för patienter att andas lättare och kan hjälpa dem att vara mer fysiskt aktiva, säger Sean Bohen, Executive Vice President, Global Medicines Development och Chief Medical Officer, i ett pressmeddelande.

Bevespi Aerosphere är den första produkten som har godkänts med AstraZenecas Co-Suspension Technology, som gör att ett eller flera läkemedel kan administreras med en jämn dos från samma dosaerosol, pMDI.

Läs också:
”Vår strategi har blivit mer fokuserad”
Förra årets köp av en majoritetsandel i Acerta Pharma, det pågående mRNA-samarbetet med Moderna och förvärvet av andningsvägsverksamheten på Takeda och Almirall är några av flera affärer som AstraZeneca har genomfört den senaste tiden. Life Science Sweden träffade Shaun Grady, Head of Business Development, för att höra mer om företagets strategi.

Läs mer om AstraZeneca.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063