23948sdkhjf

Lovande från Oasmia

Visar upp positiva överlevnadsresultat i studie på äggstockscancer.
Läkemedelsbolaget Oasmia meddelar positiva överlevnadsdata för Paclical/Apealea i en fas III-studie som omfattade totalt 789 patienter med äggstockscancer.

”Dessa preliminära resultat visade non-inferiority mellan behandlingsgrupperna: Paclical/Apealea och karboplatin jämfört med Taxol och karboplatin”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Överlevnaden för patienter som genomförde sex behandlingscykler var 25,7 månader i gruppen Paclical/Apealea och karboplatin jämfört med 24,8 månader i gruppen Taxol + karboplatin.

”Studieresultaten uppnåddes därmed med fördel för behandling med Paclial/Apealea", skriver Oasmia.

Resultaten från analysen av överlevnadsdata bekräftar de tidigare resultaten från juni 2014, vilka visade att studiemålet om non-inferiority gällande tid till återfall uppnåddes med fördel för Paclical/Apealea, samt förstärker analysen från oktober 2014 som visade en positiv risk/nytta-profil för behandlingen, enligt bolaget.

Tidigare i år lämnade Oasmia in en ansökan om marknadsgodkännande av Apealea (det alternativa varumärket för Paclical) i EU för behandling av äggstockscancer. Dessa överlevnadsdata kommer att adderas till EU-ansökan och kommer att utgöra grunden för en ansökan om marknadsgodkännande till FDA i USA.

Paclical/Apealea innehåller en ny formulering av paklitaxel. Den baseras på Oasmias XR-17-teknik. XR-17 är ett hjälpämne som ökar lösligheten för paklitaxel genom att paketera in substansen i så kallade miceller i nanostorlek.

Oasmia utvecklar läkemedel för både human- och veterinärmedicinskt bruk. Cancer är ett prioriterat område.

Läs mer om Oasmia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063