23948sdkhjf

ProstaLund får ny vd

Hans Östlund tar över rodret efter vd Magnus Bolmsjö.
Den 1 juni tar Hans Östlund över som vd och koncernchef för medtechbolaget ProstaLund. Han arbetat inom ProstaLund-koncernen sedan år 2014, som nordisk säljchef och dotterbolagschef i Nordisk Medicin och Teknik, som förvärvades hösten 2014. Hans Östlund har erfarenhet av försäljning och marknadsföring inom både medtech och läkemedel.

Han tar över vd-rollen efter Magnus Bolmsjö, ProstaLunds grundare, som återvände till tjänsten i samband med att bolagets huvudkontor flyttades tillbaka från Uppsala till Lund år 2012. Han kommer att finnas kvar på bolaget som styrelseledamot och kommer även att få uppdrag inom forskning och utveckling.

- Det har varit fyra stimulerande och händelserika år där vi har byggt upp bolaget. Inför kommande satsningar på bland annat Kina och USA och nya produktlanseringar känner jag att det är dags att växla stafettpinne. Jag är övertygad om att Hans med sina gedigna kunskaper om marketing och sälj kommer att uppfylla ställda förväntningar på bästa sätt. Jag avser att ha en fortsatt roll i bolaget men nu med fokus på forskning och utveckling, säger Magnus Bolmsjö i ett pressmeddelande.

Prostalund utvecklar medicintekniska behandlingar inom urologi. På marknaden har företaget produkten Coretherm, en värmebehandling som används för att behandla patienter med en förstorad prostata.

Läs också:
Framåt för ProstaLund
Utökar säljstyrkan i USA och får in sin behandling på fler svenska kliniker.

Läs mer om ProstaLund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099