23948sdkhjf

IBT tankar kassan

Genomför företrädesemission om högst 100 miljoner för att finansiera kliniska studier.
Styrelsen i IBT , Infant Bacterial Therapeutics, har beslutat om en företrädesemission med företrädesrätt för aktieägarna i bolaget. Teckningskursen är 27,30 kronor per aktie, vilket motsvarar en total emissionslikvid om högst cirka 100 miljoner kronor före emissionskostnader. Hela emissionsbeloppet omfattas av teckningsåtaganden och emissionsgarantier.

Emissionslikviden kommer att användas till att finansiera den löpande verksamheten och till att genomföra den första planerade kliniska studien samt till förberedelser för den sista planerade kliniska studien i utvecklingsprogrammet av IBTs läkemedelskandidat IBP-9414.

För närvarande inriktar sig bolaget på att utveckla ett läkemedel, IBP-9414, för att med användning av Lactobacillus reuteri förebygga nekrotiserande enterokolit, NEC, en livshotande sjukdom som drabbar för tidigt födda barn. IBTs målsättning är att utveckla ett särläkemedel för att förhindra NEC, en vanligt förekommande dödsorsak bland alla för tidigt födda barn, med en genomsnittlig dödlighet om 20-30 procent. Enligt den nuvarande utvecklingsplanen förväntar sig IBT att kunna genomföra två kliniska studier 2016–2019.

Som ett uttryck för det medicinska behovet för behandling av NEC har FDA tilldelat IBT-9414 Rare Pediatric Disease-status. Detta status är relativt nytt och endast ett fåtal läkemedelskandidater har hittills tilldelats detta, något president Barack Obama 2012 lät utvidga den befintliga lagen om ovanliga sjukdomar med.

IBT handlas på Nasdaq First North och teckningsperioden löper under perioden 9-23 maj 2016.
Läs även:
FDA ger sällsynt status till IBT-kandidat

FDA har gett stockholmsbaserade IBT sällsynt specialstatus för deras läkemedelskandidat mot dödlig tarmsjukdom.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063