23948sdkhjf

Inte så illa som väntat för Medivir

Visar upp högre rörelseresultat än väntat och minskar utgifterna.
Specialistläkemedelsbolaget Medivir redovisar ett rörelseresultat på -40,9 miljoner kronor för det första kvartalet 2016. Väntat var -45,6 miljoner enligt SME Direkt. Nettoomsättningen uppgick till 75 miljoner kronor, mot väntade 81,7 miljoner.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -36,4 miljoner kronor (205) och de likvida medlen och kortfristiga placeringar uppgick vid periodens utgång till 1 040 miljoner kronor (998).

I delårsrapporten meddelar bolaget att tidsplanen för artrosprojektet MIV-711 ligger fast och resultat från pågående studie väntas kunna presenteras under det tredje kvartalet 2017.

De övriga utvecklingsprojekten i Medivirs portfölj framskred enligt plan under kvartalet.

Fokus ligger också på affärsutveckling, bland annat inlicensiering av läkemedel till den nordiska marknaden, diskussioner med potentiella partners för MIV-802-projektet för behandling av hepatit C, samt vår strukturerade process för att inlicensiera eller förvärva lämpliga projekt i klinisk utvecklingsfas.

Royalty hänförlig till hepatit C-läkemedlet Olysio uppgick under första kvartalet till 18,1 miljoner kronor, i enlighet med trenden att nettoförsäljningen av Olysio minskar till följd av ökad konkurrens.

I Medivirs nordiska läkemedelsförsäljning, Innovative Specialty Care och Nordic Brands, uppgick försäljningen till 56,2 miljoner kronor under det första kvartalet. För Nordic Brands ökade omsättningen med fyra procent jämfört med motsvarande period 2015, till följd av genomförda prishöjningar i en i övrigt stabil portfölj.

De effektiviseringsåtgärder bolaget genomförde under 2015 började ge synbara resultat under första kvartalet i form av kostnadsminskningar, framförallt avseende administrations- och försäljningskostnader.

Läs också:
Medivir uppdaterar organisationen
Samlar all forskning och utveckling i en enhet och utökar ledningsgruppen.

Läs mer om Medivir.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078