23948sdkhjf

Ordförande lämnar Karessa

Karessas nyligen tillträdde ordförande Martin Nilsson lämnar sin post för att istället släppa in någon med större kompetens inom kliniska studier.
Karessas styrelseordförande Martin Nilsson, som tillträdde så sent som i vintras, har avböjt omval till styrelsen. Även Erik Nerpin, styrelseledamot, har avböjt omval. Som ny ordförande tillika ny ledamot föreslås Ulf Tossman.

Att Martin Nilsson väljer att avgå efter bara ett halvår på ordförandeposten beror på insikten att bolaget i sin nuvarande fas är mer betjänt av en person med specifik, teknisk kompetens och erfarenhet av att driva kliniska studier. Det sade han till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen.

- När Karessa nu går in i sina kliniska prövningar är besluten till stor del väldigt tekniska: bolaget behöver en ordförande som är van att driva kliniska studier och som utifrån sin branscherfarenhet kan diskutera de beslut som vd:n står inför avseende kliniska studier, sade Martin Nilsson.

- Det har mognat fram hos mig med tiden; läkemedelsutveckling är väldigt teknisk till sin natur, sade han apropå att bolaget befinner sig i samma fas nu som när han tillträdde i december: inför kliniska studier.

Om planen framåt för Karessa, som är listat på First North och utvecklar impotensläkemedel i form av en film som fästs i munnen för att frambringa erektion, sade han:

- Vi avser att gå in i fabrik under våren och därefter starta en registreringsstudie för att kunna ha ett läkemedel på marknaden 2018 som planerat.

Sin egen kompetens anser Martin Nilsson ligger inom aktiemarknads- och finansfrågor, efter många års yrkeserfarenhet i den sektorn, medan ersättaren Ulf Tossman har mer branschspecifik kompetens.

Huruvida han kommer att avgå som ordförande även i systerbolaget Klaria är inte alls beslutat, säger han också. Han betonar att det inte på något sätt grundar sig i bristande förtroende från huvudägarnas sida, utan tvärtom att samarbetet har varit mycket gott.

Martin Nilsson uppger att han sedan han tillträdde har köpt aktier för 200 000 kronor i Karessa, och att han avser att köpa en ungefär lika stor post i Klaria, för att visa sin tilltro till bolagen.

I övrigt meddelar Martin Nilsson på fråga om sysselsättning efter Karessa att han nyligen tillträtt som vd för Omnivalor, ett bolag som har utvecklat en plattform för handel med exklusiva klockor.

Läs mer om Karessa.

Läs också:
Framåt för Karessa
Planerar kliniska studier och hoppas på lansering år 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063