23948sdkhjf

Sobi flyttar tillverkning till Pfizer

Sobi flyttar tillverkning från Österrike till Pfizers anläggning i Strängnäs.
För att kunna öka produktionstakten har Sobi beslutat att flytta tillverkningen av den aktiva läkemedelssubstansen för Kineret från Österrike till Pfizers bioteknikanläggning i Strängnäs. Teknologiöverföringen kommer att möjliggöra en mer kostnadseffektiv produktion och kommer också öka tillverkningskapaciteten för att stödja läkemedlets tillväxt inom befintliga och planerade indikationer. Teknologiöverföringen har påbörjats och förväntas vara färdig i tid för att stödja lanseringen av möjliga nya indikationer.

-Det nya kontraktet innebär utmärkta nyheter för Pfizer, men också mycket goda nyheter för Strängnäs och för Sverige. I början av 2016 anställde vi 15 personer till vår produktionsanläggning för att stå rustade inför den ökade tillverkningen, säger Christopher Siegmund, Site Lead på Pfizer.

Kineret är ett antiinflammatoriskt läkemedel som i höstas erhöll särläkemedelsstatus från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

Tillverkningen flyttas från Österrike till Sverige för att kunna utöka produktionstakten för att möta tillväxt inom befintliga och planerade indikationer.

Sobi har även beslutat att förlänga tillverkningsavtalet med Pfizer avseende den aktiva läkemedelssubstansen för ReFacto AF till och med den 31 december 2023. Den tillverkningen kommer att fortsätta i Sobis anläggning för biologiska läkemedel i Stockholm.

Läs även:
Starkt uppåt för Sobi
Sobi ökar resultatet och får in sitt läkemedel mot hemofili A i högkostnadsskyddet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11