23948sdkhjf

Wilson till börsen

Genomför emission och planerar notering på Stockholmsbörsen.
Stockholmsbaserade Wilson Therapeutics meddelar idag att bolaget planerar att ta klivet in på Nasdaq Stockholms huvudlista den 12 maj. Innan dess ska en nyemission genomföras som totalt kan tillföra företaget upp till 480 miljoner kronor före emissionskostnader.

Emissionen omfattar högst 8 085 106 nya aktier i Wilson Therapeutics, vilket motsvarar 380 miljoner kronor. Utöver detta har bolaget utfärdat en övertilldelningsoption som uppgår till 62,6 miljoner kronor som mest samt förbehållit sig rätten att utöka erbjudandet med ytterligare aktier för att ta in ytterligare upp till 37,4 miljoner.

Priset i erbjudandet kommer att ligga mellan 47-59 kronor per aktie men ska fastställas genom ett anbudsförfarande. Villkoret för erbjudandet är att emissionen drar in minst 200 miljoner kronor efter emissionskostnader till Wilson Therapeutics.

Anmälningsperioden förväntas pågå mellan 2-10 maj 2016 för allmänheten och mellan 2-11 maj för institutionella investerare. Bolagets huvudägare har åtagit sig att teckna aktier för motsvarande 64,8 miljoner kronor om vissa villkor uppfylls.

Fokus på Wilson Therapeutics ligger på utvecklingen av läkemedel mot ovanliga sjukdomar. Huvudprodukten Decuprate, tetrathiomolybdat, testas för tillfället i en fas II-studie som en behandling mot Wilsons sjukdom. Det är en ovanlig sjukdom där en genetisk defekt får koppar att ansamlas i kroppen, vilket orsakar kopparförgiftning. Förhoppningen är att Decuprate ska visa upp en starkare effekt och en bättre biverkningsprofil samt vara lättare att dosera än befintliga behandlingar mot Wilsons sjukdom. Sjukdomen drabbar ungefär en av 30 000 personer.

Läs också:
Väljer ut rätt stamceller
- Markörer är en förutsättning för att cellterapi ska bli en framgång, säger Evy Lundgren-Åkerlund, vd på Xintela som tog klivet ut på börsen i mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078