23948sdkhjf

Start för klinisk studie i samarbete

Bioinvent inleder nu sin fas I/IIa-studie, i samarbete med amerikanska och belgiska aktörer.
Nu inleder Bioinvent sin fas I/IIa-studie av TB-403 vid behandling av medulloblastom, en sällsynt, livshotande hjärntumör som främst drabbar barn.

Studien är en del av ett samarbete mellan BioInvent, belgiska bolaget Oncurious och Neuroblastoma and Medulloblastoma Translational Research Consortium, NMTRC. NMTRC är en amerikansk organisation bestående av 25 akademiska medicinska centra, universitetssjukhus och andra enheter, vars mål är att underlätta och genomföra forskningssamarbeten runt nya behandlingar mot neuroblastom, medulloblastom och andra former av cancer som framför allt drabbar barn och ungdomar.

TB-403 är en humaniserad monoklonal antikropp mot PIGF, placental growth factor, som uttrycks i flera typer av cancer, inklusive medulloblastom. PIGF spelar en viktig roll i tillväxten och spridningen av sjukdomen och behandling med TB-403 har i prekliniska modeller visat positiva effekter på tumörtillväxt och överlevnad. Läkemedelsprojektet TB-403 samägs av Bioinvent och det belgiska biopharmabolaget Oncurious.

- Starten av fas I/IIa-studien är ett viktigt steg i utvecklingen av TB-403 som en potentiell målriktad behandling av barn med livshotande hjärntumörer. Vi ser fram emot att arbeta med NMTRC:s erfarna nätverk för att genomföra studien på ett tidseffektivt sätt" , säger BioInvents vd Michael Oredsson.

Studien syftar till att rekrytera minst 27 patienter och de första resultaten förväntas kunna rapporteras under 2017.

Lundabaserade BioInvents fokus ligger på immunonkologiska behandlingar i form av antikroppar och bolaget är noterat på Nasdaqs huvudlista.
Läs även:
Tre studier på gång
Bioinvent planerar att starta upp tre kliniska studier under året och tar in 234 miljoner kronor för att finansiera sin verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078