23948sdkhjf

Bactiguards katetrar i ny studie

Testar bolagets urinvägskatetrar på patienter med ryggmärgsskada.
Medtechbolaget Bactiguard utvecklar och säljer biokompatibla, infektionshämmande produkter och ytbeläggningar för medicinteknik för sjukvården

Många ryggmärgsskadade får använda suprapubiska urinvägskatetrar på grund av svårigheter att tömma urinblåsan. Det ökar risken för återkommande infektioner. Tillsammans med Spinaliskliniken vid Rehab Station Stockholm ska Bactiguard genomföra en ny studie för att se om företagets bakteriehämmande katetrar BIP Foley Catheters kan minska antalet infektioner och behovet av antibiotikabehandlingar hos patienter med ryggmärgsskada.

- Vi vill göra skillnad för dessa patienter och minska det lidande en urinvägsinfektion innebär. I enskilda dokumenterade patientfall inom denna patientgrupp, har det redan framkommit att Bactiguards infektionshämmande katetrar minskar risken för urinvägsinfektioner avsevärt. Nu hoppas vi kunna verifiera det ytterligare i en mer omfattande, högkvalitativ studie, säger Dorota Johansson, chef för forskning- och utveckling samt kliniska prövningar på Bactiguard, i ett pressmeddelande.

I studien ska effekten av sex månaders användning av Bactiguards katetrar jämföras med en lika lång användning av standardkatetrar.

Läs också:
Bactiguard i nytt samarbete
Får EU-finansiering för samarbetsprojekt för att utveckla nytt biomaterial för blodkatetrar tillsammans med brittiska BioInteractions.

Läs mer om Bactiguard.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156