23948sdkhjf

Ny vd på Medfield

Carl Ekvall, före detta vd på Ortivus, tar över rodret på medtechbolaget.
Den 8 augusti tillträder Carl Ekvall som ny vd på det Göteborgsbaserade diagnostikbolaget Medfield Diagnostics. Han har erfarenhet från medicinteknikbranschen och prehospital verksamhet. Sedan 2009 har han arbetat på Ortivus. Han lämnade sin roll som vd på bolaget i februari.

- Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Carl Ekvall till posten som vd för Medfield Diagnostics. Carls långa och breda erfarenhet från affärsutveckling inom ambulanssjukvård och medicinsk teknik med ett internationellt perspektiv gör honom mycket väl lämpad att leda Medfield Diagnostics, säger Agneta Franksson, styrelseordförande Medfield Diagnostics, i ett pressmeddelande.

Medfield Diagnostics säljer och utvecklar instrumentet Strokefinder, en röntgenapparat i hjälmformat som sänder mikrovågor genom hjärnan. Genom att koppla hjälmen och mikrovågssystemet till en dator ska vårdpersonal snabbt kunna urskilja om en strokepatient drabbats av blödning eller blodpropp. På så vis kan rätt behandling sättas in så tidigt som möjligt.

I oktober lämnade Sten Dahlborg sin roll som vd på Medfield efter bara några månader på posten. Sedan dess har hans arbetsuppgifter hanterats av bolagets grundare Mikael Persson i väntan på en efterträdare.

Läs mer:
Medfield byter vd igen
Bolagets nytillträdde vd Sten Dahlborg lämnar tjänsten av personliga skäl.

Läs mer om Medfield Diagnostics.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11