23948sdkhjf

Senzime köper Acacia Designs

Genomför förvärv och föreslår ny ordförande.
Analysbolaget Senzime förvärvar Acacia Designs, ett internationellt utvecklingsbolag inom narkosövervakning. Förvärvet kommer att finansieras av drygt 16 miljoner nyemitterade aktier i Senzime genom en apportemission.

Efter förvärvet kommer Acacias aktieägare att äga 50 procent av aktierna i Senzime.

I samband med förvärvet genomförs även en företrädesemission som tillför Senzime 15,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Villkoren är att aktieägare i Senzime har rätt att teckna en ny aktie för varje åtta innehavda aktier i bolaget till en teckningskurs om 3,80 kronor per aktie. Företrädesemissionen är fullt säkerställd genom teckningsförbindelser och garantier.

- Sammanslagningen av Senzimes och Acacias verksamheter skapar ett bolag med ett bredare marknadserbjudande av system som kontinuerligt följer biologiska och fysiologiska processer hos patienter under och efter operation - Senzimes marknadspotential ökar därmed väsentligt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Marknadspotentialen för Acacias narkosövervakningsteknologi uppskattas år 2020 till mer än en miljard dollar i Europa och USA. Styrelsen i Senzime har värderat Acacia till minst 94 miljoner kronor baserat på dess tillgångar, bekräftade kundlicensavtal och kassaflödesprognos.

Marknadsintroduktion av såväl Senzimes som Acacias produkter planeras ske i slutet av 2016.

I samband med förvärvet föreslås Philip Siberg, ordförande i Acacia, till ny styrelseordförande i Senzime.

Läs också:
Nytt på Senzime
Anders Jacobson är ny teknisk chef på bolaget som även utökar sitt vetenskapliga råd med två personer.

Läs mer om Senzime.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078