23948sdkhjf

Nytillskott av CRO i Medicon Village

CRO-bolaget TFS flyttar sitt huvudkontor till Medicon Village i Lund.
TFS är ett internationellt storbolag inom klinisk kontraktsforskning och blir med sitt 90-tal anställda i Lund ett starkt tillskott på Medicon Village.

- Att TFS flyttar in visar att Medicon Village kan erbjuda en miljö som passar också det stora bolaget. Idag finns här ingen CRO-verksamhet i den storleken som driver kliniska prövningar på en internationell arena, så TFS etablering kompletterar vår miljö på ett mycket positivt sätt, säger Mats Leifland, vd Medicon Village.

TFS grundades 1996 och sysselsätter idag över 750 medarbetare på 25 kontor i mer än 20 länder. TFS genomför kliniska prövningar på uppdrag av läkemedels-, bioteknik-, och medicintekniska bolag världen över. Bolaget har under en period sökt nya lokaler med effektiv yta och i en miljö som fungerar för deras verksamhet. TFS hade ursprungligen sitt huvudkontor i Helsingborg, men flyttade 2006 till Lund i samband med förvärvet av konkurrenten CDC Clinical Data Care. Nu tar man nästa steg, och flyttar in i en miljö som öppnar upp för nya samarbeten.

- Vi har i över 10 år varit trogna Lund och dess innovativa närområde i Medicon Valley som har en unik blandning av världsledande forskningsbolag, universitet och avancerad hälsovård, säger Daniel Spasic, koncernchef på TFS.

Inledningsvis kommer bolaget att sitta i kontorsmoduler på Medicon Village medan nya lokaler byggs för inflyttning i slutet av 2018. Flytten sker under sommaren 2016.

Läs även:

Nytt bolag till inkubatorn på Medicon Village
E-hälsobolaget Instant Advice flyttar nu in på LundLSI på Medicon Village.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078