23948sdkhjf

Rekordintresse för KI Science Park Day

KI Science Park Day har på senare år utvecklats till en av de viktigaste mötesplatserna för investerare och växande life science-bolag. Nästa vecka är det dags igen och redan nu ser flera rekord ut att slås.
På senare år har KI Science Park Day utvecklats till en av de viktigaste mötesplatserna för investerare och växande life science-bolag. I år arrangeras den späckade eftermiddagen måndagen den 9 maj och redan nu ser flera rekord ut att slås: Närmare 400 besökare är anmälda och 18 utställare finns på plats, avsevärt fler än tidigare.

- Vi ser ett förstärkt intresse för life science från investerare både här hemma och internationellt, säger Stefan Berg, project director på KI Science Park.

KI Science Park , som på åtta år växt till över 90 företag, har etablerat sig som det viktigaste navet för entreprenörer med ambitioner inom läkemedelsområdet.

- Om man ser till läkemedelsutveckling är vi den största aktören i Sverige, konstaterar Stefan Berg. Här finns 675 talanger i medlemsbolag med projekt i samtliga utvecklingsfaser och det är självklart ett attraktivt sammanhang att få möjlighet att verka i.

Han gläder sig nu åt att ett 20-tal investerare kommer att vara på plats under KI Science Park Day, liksom representanter från Big Pharma.

- Det viktigaste för oss är att erbjuda möjligheten till kontakter som förhoppningsvis kan leda vidare till konkreta samarbeten, säger Stefan Berg.

Ett 10-tal företag verksamma i KI Science Park presenterar sin verksamhet under dagen som arrangeras i Karolinska Institutets Aula Medica. Det är bland andra Cecilia Bergh från Mando, Hans Arwidsson, Eurocine Vaccines och Henrik Ljungberg som byggt upp MediTuner samt Anders Åberg från Sprint Bioscience.

Åhörarna kommer också att närmare få lära känna Johnson & Johnson Innovation som förstärker industrikompetensen i KI Science Park. Key Note Speaker är Iqbal Hussain, chefsjurist på J&J Innovation med lång erfarenhet av att lotsa parter fram till underskrivna avtal.

- Vi ser en spännande utveckling där både företag och andra intressenter representeras av sina högsta chefer, säger Stefan Berg, som själv kom till KI Science Park så sent som för ett halvår sedan.

Han är medicinsk kemist med 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom Astra Zeneca och har också arbetat som entreprenör inom life science-området. I ledningen för KI Science Park får han nu användning av erfarenheter från alla olika delar av sin karriär.

- Under en tid försökte jag själv att bygga upp ett bolag och lärde mig då en hel del om vilka svårigheter man möter och vilken hjälp man kan behöva, säger han. På KI Science Park arbetar vi aktivt med att sänka den sortens trösklar och det är den här dagen ett bra exempel på.

Under våren har KI Science Park också tagit initiativ för att ytterligare öka synligheten på internationell nivå. Genom att ansöka om värdskapet för den internationella branschorganisationen IASP:s världskonferens 2018 kan man vara med och skapa en arena för internationella aktörer med planer på etablering i Sverige.

IASP, International Association of Science Parks and Areas of Innovation , är den ledande internationella branschorganisationen och organiserar 405 medlemmar i 73 länder.
Läs även:
Kisp stärker ledningen
Stefan Berg tar plats i ledningsgruppen som ny Project Director på forskningsparken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062