23948sdkhjf

Får globalt diabetesansvar

Jacob Tellgren, vd MSD Sverige, flyttar till USA och blir globalt ansvarig för diabetesområdet på bolaget.
Jacob Tellgren har utsetts som globalt ansvarig för diabetesområdet inom Merck & Co., Inc. som Vice President and Global Brand Leader Diabetes och han flyttar inom kort till USA och MSDs huvudkontor. Diabetes är ett av företagets viktigaste terapiområden och omsatte förra året 6 miljarder USD.

Sedan 1 januari 2014 har Jacob Tellgren varit vd för MSD i Sverige som under hans ledning tagit flera steg mot att möta hälso- och sjukvårdens behov, bland annat är bolaget numera organiserat efter sjukvårdsregionerna.

Bolaget flyttade under 2015 till Hagastaden och har etablerat sig i det life science-kluster som nu växer fram kring Karolinska Institutet och Nya Karolinska Solna.

- Det är viktigt att MSD fortsätter att bidra till utvecklingen i hälso- och sjukvården. Min ambition under tiden som vd har varit att stärka samarbetet ytterligare både med vården, akademin, centrala myndigheter och departement för att patienterna ska få bästa möjliga vård. Vi har tagit viktiga steg framåt men ännu återstår mycket att göra om de uttalade ambitionerna om Sverige som ett ledande life science-land ska bli mer än önsketänkande.

Rekrytering av ny VD pågår.
Läs även:
MSD flyttar till Hagastaden
MSD har flyttat hela sin svenska verksamhet till den framväxande Hagastaden. Varför valde ni att flytta dit?
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062