23948sdkhjf

Turkisk investering i Elektautrustning

Turkiska Medicana Health Group investerar 10 miljoner euro i utrustning för cancerbehandling från Elekta.
Affären på 10 miljoner euro omfattar Elektas linjäracceleratorer Versa HD och Synergy, onkologiinformationssystemet MOSAIQ och behandlingsplaneringssystemen Monaco.

- Medicana är ett växande sjukhusnätverk, med allt större fokus på cancervård. Vi är mycket glada över att kunna stödja dem i deras ambition att erbjuda de mest högkvalitativa vårdtjänsterna i Turkiet, säger Salih Bilgin, Elektas chef för affärsenheten Turkiet i en kommentar.

Medicana Healthcare Group är ett av Turkiets största privata vårdnätverk och tillgodoser, med sina cancerbehandlingscenter på sjukhus i Ankara, Istanbul, Konya, Samsun och Sivas, det stora behovet av cancervård i Istanbul och Anatolia.

- Medicana har en önskan att växa med ett ökat fokus på behandling av cancer. Vi planerar att öppna fem nya sjukhus under de närmaste tre åren, och att öka vår närvaro inom strålterapisegmentet med de allra modernaste linjäracceleratorerna som har integrerade onkologiinformationssystem, kommenterar Hüseyin Bozkurt, Medicanas ordförande.

Elektas system och kliniska lösningar används idag vid mer än 6 000 sjukhus världen över. Huvudkontoret ligger i Stockholm och företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.
Läs även:
Elekta i dollartungt avtal
Elekta och GenesisCare tecknar strategiskt samarbetsavtal till ett värde om mer än 100 miljoner USD.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141