23948sdkhjf

Oncology Venture tar in pengar

Bolaget genomför emission som kan tillföra drygt 20 miljoner vid fullteckning.
Nu inleds teckningstiden i Oncology Ventures företrädesemission av aktier. Även allmänheten ges rätt att teckna i nyemissionen. Teckningstiden löper till och med den 26 maj 2016.

Vid fulltecknad nyemission tillförs bolaget cirka 20,7 miljoner före emissionskostnader. Bolaget har på förhand skriftligen avtalat om teckningsförbindelser om cirka 13,1 miljoner kronor, motsvarande cirka 64 procent av emissionsvolymen.

Det kapital som inbringas genom nyemissionen är främst avsett att användas till att driva utvecklingen av bolagets tredje läkemedelskandidat LiPlaCisTM framåt till och med proof of concept . Oncology Venture har även för avsikt att skapa ett eller flera så kallade ”Special Purpose Vehicles” (SPV) genom att grunda ett eller flera internationella dotterbolag. Anledningen till att skapa ett internationellt dotterbolag är att utöka bolagets produktpipeline ytterligare, till mer än fem läkemedelskandidater.

Kapital finns redan för att driva utvecklingen av bolagets två inlicensierade läkemedelskandidater, APO010 och Irofulven.

Bolaget har genom ovanstående förfarande för avsikt att testa de mest intressanta inlicensierade läkemedelskandidaterna mot mer än en indikation.

- Oncology Venture är inne i ett viktigt utvecklingsskede. Arbetet med läkemedelskandidaterna APO010 och Irofulven fortlöper enligt plan finansierat av befintlig kassa. Nyligen inlicensierades bolagets nu ledande läkemedelskandidat LiPlaCisTM, med vilken fler än 1 000 bröstcancerpatienter redan genomgått en screeningprocess. LiPlaCisTM är i slutskedet av en lovande klinisk fas 1-studie och är på väg in i en utökad, fokuserad och förlängd proof of concept -studie, säger Peter Buhl Jensen, vd för Oncology Venture i en kommentar.

Bolaget är noterat på Aktietorget och teckningstiden är 12-26 maj.
Läs även:
Follicum tar in pengar
Håravfallsbolaget genomför emission för att finansiera prekliniska och kliniska studier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079