23948sdkhjf

Hansa Medical stuvar om

Ulf Wiinberg valdes vid årsstämman till ordförande och en kommersiell chef plockas in.


Vid årsstämman valdes Ulf Wiinberg till ordförande för bioteknikföretaget. Ulf Wiinberg har tidiagare varit vd för det danska läkemedelsbolaget Lundbeck – en post som han 2014 fick lämna med omedelbar verkan. Wiinberg är styrelseledamot i Alfa Laval AB och Nestle Health and Science samt styrelseordförande i Avillion, och är nominerad till det belgiska läkemedelsbolaget UCB:s styrelse.

Bolaget meddelar även att ledningsgruppen förstärks med en kommersiell chef i form av Henk Doude van Troostwijk. Han ska fokusera på att vidareutveckla bolagets kommersiella bedömningar för huvudprojektet IdeS. Detta arbete innefattar aspekter kring marknadstillträde, prissättning och ersättningssystem. IdeS är nu i klinisk utvecklingsfas II med fokus på njurtransplantation av sensitiserade patienter.

Henk Doude van Troostwijk har erfarenhet som affärsområdeschef för onkologi- och transplantationsprodukter vid Genzyme samt senast som chef över affärsområdena Europa och tillväxtmarknader vid Raptor Pharmaceuticals, ett globalt biopharmabolag baserat i USA med fokus på ovanliga sjukdomar.
Läs även:
Klartecken för IdeS-studie i USA
Hansa Medical får grönt ljus för ny klinisk studie på njurtransplantation i USA.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078