23948sdkhjf

Cykel till Silviahemmet

Brighter inleder samarbete med Silviahemmet genom att erbjuda sin innovation jDome BikeAround till demenshemmets patienter.
Genom ett samarbete med Brighter får Silviahemmets gäster nu möjlighet att cykla med jDome BikeAround under obegränsad tid. Som motprestation kommer Silviahemmet bidra med återkoppling kring användandet.

Dagverksamhetens besökare och personal kan nyttja hjälpmedlet fritt. Samarbetet innebär att Brighters produktutveckling främjas genom ökade möjligheter till tester tillsammans med Silviahemmets besökare och personal.

jDome erbjuder virtuella miljöupplevelser som kan stimulera och motivera användare att träna hjärta och hjärna på ett tryggt och säkert sätt, utan att ens tänka på att de faktiskt tränar.

Idén bakom jDome är utvecklad av innovatören John Nilsson och har sitt ursprung i dataspelsindustrin. Bike Around är resultatet av ett utvecklingsprojekt på Hälsoteknikcentrum Halland vid Högskolan i Halmstad. I dag är den en produkt på marknaden och går under namnet jDome BikeAround. Den består av en dator kopplad till en projektor som projicerar bilder från ett spel eller en film på en stor skärm som omsluter betraktaren, en ”dome”. Aktiveringsstationen jDome BikeAround bygger på jDome-skärmen kopplad till en träningscykel och Googles karttjänst Google Street View.

Att sitta på stolen med fötterna på tramporna och händerna på styret ger användaren känslan av att befinna sig, och cykla runt i, den omgivning som visas på skärmen. Målet är ökad patientnytta, ökad samvaro och förhöjd vård- och livskvalitet.

- Silviahemmet är en välkänd aktör inom demensvården som strävar efter att utveckla och förbättra livet för både personer som drabbats av demens och dess anhöriga. Vi är mycket glada över att Silviahemmet ser potential i vår produkt och vi kommer genom samarbetet erhålla flera bra insikter som kommer att stödja vidareutvecklingen av jDome BikeAround, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare.

Stiftelsen Silviahemmet grundades på initiativ av H.M. Drottning Silvia 1996. Silviasyster- och Silviasjuksköterskeutbildning samt utbildningscertifieringar av hela enheter paras med breddutbildningar i praktisk demensvård för olika personalkategorier inom vården. Silviahemmet strävar efter att aktivt delta i utvecklingen av god vård och omsorg av personer med demenssjukdom och deras anhöriga.

Brighter är listad på Nasdaq First North.
Läs även:
Köper virtual reality-teknik

Brighter köper e-hälsoföretaget Division By Zero.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063