23948sdkhjf

Giganten GE söker teknologi i Uppsala

GE Healthcare Life Sciences fortsätter att satsa i Uppsala. Snart inleds ett tvåårigt samarbete med Uppsala BIO.
Syftet med det nya samarbetet är att söka teknologier för framtidens utrustning för tillverkning och förädling av biologiska läkemedel.

– Trots att vi är ett stort bolag är det ovanligt att vi skriver avtal för att aktivt leta efter ny teknologi, säger, Jonas Åström, avdelningschef för Strategiska teknologier inom BioProcess, GE Healthcare Life Sciences.

GE Healthcare är redan Uppsalas största privata arbetsgivare med cirka 1200 anställda, varav cirka 400 jobbar inom forskning och utveckling. Fabriken i Uppsala har dessutom ett investeringsbeslut för att kraftigt öka sin produktionskapacitet under de tre kommande åren.

– Målet för samarbetet är att hitta nya idéer eller lovande startup-företag och etablera samarbeten som bägge parter tjänar på. Uppsala BIO:s roll är att hitta forskare eller nya mindre bolag som behöver de muskler som ett internationellt bolag av GE:s kaliber har. Vi har arbetat med de här frågorna i snart 15 år och vill hitta nya vägar så att fler life science bolag kan etableras, växa och ta sin produkt till marknaden, säger Erik Forsberg, vd Uppsala BIO, i pressmeddelandet, och fortsätter:

– Det kan vara en forskare som har en spännande idé eller ett mer etablerat mindre företag som har en lovande produkt som kan få kunskap eller finansiering av GE för att ta produkten närmare kommersialisering”, berättar Erik Forsberg. Vi har också tidiga projekt i vårt BIO-X program som kan vara aktuella men vi kommer att titta brett, inte bara i regionen.

GE Healthcare finns i över 100 länder och är en stor leverantörer av utrustning inom analys och utveckling av proteinläkemedel.

Läs också:
Investerar 870 miljoner i Uppsala
GE Healthcare meddelade den 3 december att man beslutat investera 870 miljoner kronor i anläggningen i Uppsala de kommande tre åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078