23948sdkhjf

Follicum fulltecknat

Håravfallsbolagets företrädesemission fulltecknades till 110 procent och ger 30 miljoner kronor till kassan.


Den 10 maj 2016 avslutades teckningstiden i Follicum företrädesemission om högst cirka 30 miljoner kronor. Inklusive tecknings- och garantiåtaganden tecknades företrädesemissionen till cirka 32,9 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad om cirka 110 procent. Genom företrädesemissionen tillförs bolaget därmed cirka 30 miljoner före emissionskostnader.

- Med kapitalet vi nu tillförs har vi resurser att skapa de bästa förutsättningarna för en utlicensiering av FOL-005-projektet, samt kapital till aktiviteter som kommer att bli viktiga för den fortsatta utvecklingen av projektet. Detta inkluderar till exempel formuleringsarbete samt förstärkning av den prekliniska dokumentationen och planering för kliniska fas II-studier, säger vd Jan Alenfall i en kommertar.

Jan Alenfall har tidigare berättat att potential finns att utveckla bolaget till ett plattformsbolag.

Bolaget bedriver för tillfället en klinisk fas I/IIa-studie i Tyskland . Där utvärderas säkerheten och effekten hos bolagets läkemedelskandidat FOL-005 som i prekliniska studier har visat sig ha både en stimulerande och hämmande inverkan på hårtillväxten. Hur det blir beror på i vilken del av tillväxtfasen som hårsäckarna befinner sig. Och marknaden är stor både för en produkt som ökar hårtillväxten likväl som en produkt som minskar oönskad hårväxt.
Läs även:
Lovande resultat i studie på håravfall

Den maximala dosen gav inga biverkningar i Follicums kliniska studie.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094