23948sdkhjf

Saniona till First North Premier

Bioteknikföretaget tar nu klivet in på Nasdaq First North Premier.
Bioteknikbolaget Saniona , som sedan april 2014 är listat på Aktietorget , har nu godkänts för listning på Nasdaq First North Premier. Sista dag för handel på Aktietorget är onsdagen den 18 maj 2016 och första dag för handel på Nasdaq First North Premier är torsdagen den 19 maj 2016.

Saniona är ett forsknings - och utvecklingsbolag fokuserat på̊ läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metaboliska sjukdomar och smärtlindring. Bolaget har en portfölj av potentiella läkemedelskandidater i preklinisk eller klinisk fas. Forskningen är inriktad på̊̊ jonkanaler som utgör en unik proteinklass som möjliggör och kontrollerar passage av laddade joner i cellernas membran.

First North Premier är ett segment inriktat mot bolag som gör ett medvetet beslut att följa högre krav för informationsgivning och redovisningsnormer än de vanliga reglerna som gäller på First North. Detta ställer högre krav på transparensen, vilket ger fördelar till både noterade bolag och investerare. En notering på First North Premier är inte sällan steget innan notering på huvudlistan.
Läs även:
Saniona pausar studie
Bolaget meddelar att studierna på kandidaten AN363 pausas efter toxologiska fynd i råtta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078