23948sdkhjf

Karessa tecknar samarbetsavtal

Täbybaserade Karessa tecknar samarbetsavtal med PlastoPharma för produktion av impotens-kandidaten Vigressa.
Karessa Pharma har tecknat ett samarbetsavtal med Laboratories Plasto Santé, PlastoPharma, avseende produktion av läkemedel inför den kommande kliniska prövningen av Vigressa – bolagets läkemedelskandidat med potential att förbättra behandlingen av impotens. Samarbetet med PlastoPharma syftar dessutom till att säkerställa en välfungerande och kostnadseffektiv produktion av Vigressa i kommersiell skala inför en framtida marknadslansering.

- Samarbetsavtalet med PlastoPharma innebär ett betydande steg framåt för Karessa. Produktionsavtalet är dessutom en viktig komponent i förberedelserna inför starten av den registreringsgrundande kliniska prövningen, säger Torbjörn Kemper, vd, Karessa Pharma i en kommentar.

Vigressa är en läkemedelskandidat baserad på en patentskyddad bioorganisk film som laddas med den aktiva substansen i impotensläkemedlet Viagra. Läkemedlet tas upp i blodbanan direkt via munslemhinnan, vilket gör att effekten av läkemedlet inte påverkas av samtidigt födointag eller nedbrytning i levern. Detta ger möjlighet till en snabb och pålitlig effekt för patienter med impotensproblem.

En registreringsgrundande klinisk prövning planeras starta under 2016 och bolaget bedömer att en ansökan om godkännande kan lämnas in redan i början av 2017.

Karessas aktie är listad på Nasdaq First North
Läs även:

Ordförande lämnar Karessa
Karessas nyligen tillträdde ordförande Martin Nilsson lämnar sin post för att istället släppa in någon med större kompetens inom kliniska studier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079