23948sdkhjf

Recipharm tar in pengar

Kontraktstillverkaren Recipharm har beslutat om företrädesemission som kan tillföra bolaget 805 miljoner.


Styrelsen för Recipharm har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare för att finansiera tidigare gjorda förvärv av verksamhet i Indien.

Emissionslikviden kommer uppgå till cirka 805 miljoner kronor före emissionskostnader, vid fulltecknande av företrädesemissionen och hela emissionslikviden ska användas för att delfinansiera förvärvslikviden för förvärvet av Kemwell Biopharmas farmaceutiska verksamhet i Indien.

Det var den 18 april 2016 som Recipharm offentliggjorde att bolaget ingått två separata avtal om att förvärva farmaceutiska CDMO-verksamheter från Kemwell. Det första förvärvet, som omfattar verksamheter i USA och Sverige, förväntas slutföras under andra kvartalet 2016. Det andra förvärvet omfattar verksamheter i Indien och är villkorat av myndighetsgodkännanden och förväntas fullföljas före årets slut.

Hela emissionslikviden från företrädesemissionen tillsammans med tillgängliga medel, befintliga kreditfaciliteter och emissionslikviden från den riktade nyemissionen, ska finansiera förvärvslikviden för det ovan beskrivna förvärvet av Kemwell Biopharmas farmaceutiska verksamhet i Indien.

Teckningsperioden kommer att löpa från och med den 25 maj till och med den 7 juni, och 13 juni 2016 offentliggörs det preliminära utfallet av emissionen.
Läs även:
Recipharm köper italienskt
Köper CDMO-bolaget Mitim för 640 miljoner kronor och uppdaterar sina finansiella mål.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158