23948sdkhjf

Positivt för IdeS

Pågående studie visar att Hansa Medicals huvudprojekt, IdeS, möjliggör transplantation för högsensitiserade patienter.
En första utvärdering av den pågående amerikanska studien med IdeS vid Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles visar att IdeS eliminerar donatorspecifika antikroppar fullständigt och möjliggjorde njurtransplantation i samtliga fyra sensitiserade patienter vilka inkluderats fram till januari 2016. Idag har totalt 10 patienter behandlats.

Den pågående fas II-studien är en prövarinitierad studie med IdeS för att möjliggöra njurtransplantation i högsensitiserade njurtransplantationspatienter. Upp till 20 patienter kommer att rekryteras till studien. Hittills har 10 patienter behandlats med IdeS och därefter transplanterats.

Slutsatsen från utvärderingen är att IdeS eliminerar donatorspecifika antikroppar fullständigt i högsensitiserade patienter och möjliggör framgångsrik njurtransplantation för HLA-inkompatibla patienter där dagens behandlingsmetoder är otillräckliga.

IdeS, en molekyl med helt ny behandlingsmekanism, är ett enzym som specifikt klyver IgG antikroppar. Under 2013 genomfördes en framgångsrik fas I-studie på 29 friska försökspersoner vilken visade att IdeS har god effekt och tolereras väl. Under 2014 genomfördes en klinisk fas II-studie med IdeS i sensitiserade njurtransplantationspatienter. Data från studien visar att IdeS effektivt reducerar nivån anti-HLA antikroppar i högsensitiserade patienter till nivåer som är acceptabla för transplantation. IdeS effekt och säkerhet vid transplantation undersöks för närvarande i två kliniska fas II studier i sensitiserade patienter i Sverige och USA.
Läs även:
Hansa Medical stuvar om
Ulf Wiinberg valdes vid årsstämman till ordförande och en kommersiell chef plockas in.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109