23948sdkhjf

Wilsons studie fullsatt

Wilson Therapeutics tillkännager att den pågående fas II-studien är fullrekryterad.
Bolagets pågående fas II-studie som utvärderar effekt och biverkningsprofilen för Decuprate, kolintetrathiomolybdat; WTX101, i patienter med Wilsons sjukdom är fullrekryterad.

WTX101-201 är en klinisk fas II-studie där effekt- och biverkningsprofilen för Decuprate, givet som monoterapi doserat en gång om dagen, utvärderas i nydiagnostiserade patienter med Wilsons sjukdom som är 18 år eller äldre och har stått på behandling med ett annat läkemedel för Wilsons sjukdom i upp till två år.

Studien bedrivs på 11 kliniker i USA och Europa och följer patienterna under 24 veckor. Patienter som genomgått 24 veckors behandling kan välja att fortsätta behandlingen med Decuprate i en förlängningsfas av studien.

Nu har 28 patienter inkluderats i studien och sex patienter har genomgått hela studieperioden omfattande 24 veckor. Samtliga sex har valt att fortsätta i förlängningsfasen.

- Vi är glada över att vår fas II-studie nu är fullrekryterad och fortskrider enligt plan. Preliminära data ser lovande ut eftersom de indikerar att Decuprate har potentialen att erbjuda ett effektivt behandlingsalternativ som tolereras väl med en lägre risk för läkemedelsinducerad initial neurologisk försämring för patienter med Wilsons sjukdom, säger Carl Bjartmar, medicinsk chef på Wilson Therapeutics.

Wilsons sjukdom är en ovanlig genetisk sjukdom som leder till allvarlig kopparförgiftning. Den genetiska defekten resulterar i att koppar ackumuleras i kroppens olika organ, främst i levern och/eller i det centrala nervsystemet och sjukdomen leder till livshotande lever- och hjärnskador om den inte behandlas.

Decuprate är en ny typ av kopparsänkande substans med en verkningsmekanism som gör att den kan binda koppar så selektivt att den har potential att utöka kapaciteten i kroppens eget lagringssystem för koppar som är överbelastat i patienter med Wilsons sjukdom.

- Att studien nu är fullrekryterad är en viktig milstolpe i vårt utvecklingsprogram. Vi ser nu fram emot att få data från sex månaders behandling för samtliga patienter. Kort efter att vi fått och analyserat fas II-data har vi för avsikt att gå tillbaks till de regulatoriska myndigheterna för att diskutera det framtida fas III-programmet, säger Jonas Hansson, vd på Wilson Therapeutics.

Den 12 maj tog bolaget klivet in på Nasdaqs huvudlista.
Läs mer om:
Wilson till börsen
Genomför emission och planerar notering på Stockholmsbörsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063