23948sdkhjf

Nya patent för Moberg

Moberg Pharma har fått nya patent beviljade för sin kandidat mot nagelsvamp.
Moberg Pharma har fått patent beviljade och har även erhållit besked om kommande beviljande för MOB-015 , bolagets produktkandidat för utvärtes behandling av nagelsvamp. Beviljanden av patent samt meddelande om kommande beviljande har nyligen erhållits för flera marknader. De patent som beviljas förväntas vara i kraft till år 2032.

- Dessa patent är av stor betydelse för Moberg Pharma, eftersom de säkrar immateriella rättigheter för MOB-015 till åtminstone år 2032 på viktiga marknader där vi planerar att sälja eller licensiera produkten. De representerar ett väsentligt tillägg till vår patentportfölj som nu innehåller 12 utfärdade patent och 27 patentansökningar inom fyra olika patentfamiljer, säger Peter Wolpert, vd för Moberg Pharma i en kommentar.

De beviljade patenten omfattar nya topikala formuleringar av allylaminer samt behandlingsmetoder för nagelsvamp med de nya formuleringarna. Formuleringarna möjliggör förbättrad penetration av terbinafin in i och genom nageln.

Bolaget planerar att starta fas 3-programmet för MOB-015 under andra halvan av 2016. I labbtest såväl som i en klinisk fas 2-studie har det visat sig att MOB-015 levererar höga mikrogramnivåer av terbinafin in i nageln samt genom nagelplattan till nagelbädden. Plasmanivåer av terbinafin efter MOB-015 behandling var väsentligt lägre än vid tablettbehandling, vilket minskar risken för leverskada och andra systemiska biverkningar förknippade med tablettbehandling.

Moberg handlas på Nasdaq Stockholm.
Läs även:
Säljer tre varumärken
Moberg Pharma avyttrar tre varumärken för 85 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109