23948sdkhjf

Dom kan vinna Sweden Bio Award

Sex företag har blivit nominerade till Sweden Bio Award, branschens eget pris som varje år går till ett framstående företag i life science-industrin. Ikväll utses vinnaren.
För att vinna Sweden Bio Award ska bolaget ha visat prestationer och framgångar utöver det normala inom life science-industrin under det gångna året, ha bidragit till ett ökat intresse för branschen och vara ett life science-bolag som är medlem i Sweden Bio.

I år delas Sweden Bio Award ut för tionde gången och följande sex bolag är nominerade:

Alligator Bioscience AB
Aprea AB
CTC Clinical Trial Consultants AB
Dilafor AB
Moberg Pharma AB
Xbrane Biopharma AB

Juryn består av Sweden Bios styrelse och HealthCap som är prisets sponsor i år. Vinnaren tillkännages i ikväll i anslutning till Sweden Bios framtidsdag Katalys .

- Det har varit inspirerande att delta i juryns arbete, eftersom så många av våra medlemsföretag gjort ovanligt stora framsteg under det gångna året. Framgångarna har varit av vitt skilda slag, det har bland annat handlat om betydande kommersiella samarbetsavtal, förmågan att resa kapital från internationella och svenska specialistinvesterare eller mödosamma företagsbygganden som resulterat i stigande försäljningsintäkter och intåg på nya marknader. Jag tycker att samtliga nominerade är väl värda vår eftertraktade utmärkelse, men dessvärre har vi bara ett pris att dela ut, säger Lars Adlersson, ordförande Sweden Bio.

Tidigare vinnare är: 2015 Recipharm, 2014 Orexo, 2013 Affibody, 2012 Vitrolife, 2011 Aerocrine, 2010 BioInvent, 2009 Cellavision, 2008 Medivir, 2007 Gyros.
Läs mer om detta:
Recipharm prisas
Tilldelades Sweden Bio Award för sina insatser under det gångna året för den svenska life science-branschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078