23948sdkhjf

Immunicum minskar kostnaderna

Lägre utgifter för produktionsutveckling drar ner bolagets kostnader i det tredje kvartalet.
Bioteknikbolaget Immunicum , som handlas på First North och som ansöker om notering på börsens huvudlista, redovisar en rörelseförlust om 9,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet, januari till mars, i det brutna räkenskapsåret (-10,7).

”Trots ökad klinisk aktivitet samt ökat antal anställda har rörelsekostnaderna under tredje kvartalet minskat vid jämförelse mot föregående år då bolaget under föregående år hade högre kostnader för produktionsutveckling. Denna anpassning av tillverkningsprocessen är nu avslutad”, skriver bolaget i rapporten.

Totalt uppgick likvida medel och fondplacering vid periodens slut till nästan 43 miljoner kronor (75,8).

Immunicum utvecklar cancerimmunterapier baserat på tre olika plattformsteknologier. Ett exempel är det terapeutiska cancervaccinet Intuvax som baseras på en teknik som tagits fram av Immunicums forskningschef och grundare Alex Karlsson-Parra. Där används immunceller, närmare bestämt dendritceller, från friska bloddonatorer för att få patienternas immunförsvar att slå ut cancercellerna. I andra cancervacciner används patientens egna immunceller. Det faktum att cellerna i Immunicums vaccin kan aktiveras på förhand, portioneras och frysas ner tills de ska användas möjliggör produktion i större skala.

Läs också:
Immunicum planerar emission om 111 miljoner
Bolaget planerar att genomföra en företrädesemission om 111 miljoner kronor för att utöka fas II-studie med nya kliniker i USA och för att starta melanomstudier i USA och i Sverige.

Läs mer om Immunicum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.092