23948sdkhjf

Cellaviva breddar verksamheten

Stamcellsbolaget breddar bolagets verksamhet med försäljning av stamcellsrelaterade produkter till biotechföretag.
Cellaviva, Sveriges första stamcellsbank för familjesparande av stamceller , genomför en nyemission om cirka 11 miljoner kronor. Pengarna kommer att användas för fortsatt etablering av den befintliga tjänsten samt till att bredda bolagets verksamhet, med försäljning av stamcellsrelaterade produkter till biotech företag.

Bolagets primära verksamhet fokuserar på att erbjuda blivande föräldrar möjligheten att ta tillvara på stamceller från efterbörden och att spara stamcellerna, för barnets och familjens eventuella framtida behov.

-Då verksamheten kräver att laboratoriet är bemannat alla dagar i veckan så har bolaget haft möjlighet att avsätta resurser för att driva olika utvecklingsprojekt, i väntan på den stora kundtillströmningen, säger Mathias Svahn, vd på Cellaviva.

Bolagets erfarenhet av odling av mesenkymala stamceller har uppmärksammats och föranlett en första beställning från ett biotech-bolag med verksamhet i Sverige och Storbritannien. Cellaviva vill vara väldigt tydliga att det inte är kundprover som används i bolagets forsknings och utvecklingsarbeten. Det utförs uteslutande på donerat material.

Bolaget genomför just nu en nyemission och sista teckningsdag är 23 maj.
Läs även:
Cellaviva siktar på börsen
Sveriges första biobank för stamceller genomför nyemission och siktar på börsen inom ett år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094