23948sdkhjf

Vivolux studie närmare avslut

Mölndalsbolaget meddelar att deras VLX600-studie i fas I/II är allt närmare ett avslut.
Det svenska läkemedelsföretaget Vivolux har specialicerat sig på cancerbehandlingar och dom meddelar nu att man framgångsrikt avslutat dosnivå 4 i bolagets pågående VLX600 fas I/II studie . Patientrekrytering fortsätter nu med dosnivå 5, 90 mg VLX600.

Läkemedelskandidaten VLX600 dödar sovande cancerceller som finns i syre- och näringsfattiga delar av solida tumörer, celler som är okänsliga för traditionell cancerbehandling. VLX600 dödar sovande cancerceller genom att strypa energitillförseln i mitokondrierna. Kandidaten, är designad för att öka behandlingseffektiviteten vid strålbehandling och för att döda cancerceller som överlever traditionell kemoterapi.

I samarbete med Mayo Clinic Cancer Center i USA genomförs nu de första studierna i patienter med solida tumörer som inte längre svarar på konventionell cancerbehandling. Målet med studien är att bestämma lämplig dos för patienter i kommande kombinationsstudier. Bolaget planerar för maximalt 6 dossteg innan rekommenderad behandlingsdos för människa har fastställts.

- VLX600 exponeringsdata indikerar att vi är nära att bestämma optimal dos för behandling av cancerpatienter. Det finns ett stort medicinskt behov av nya cancerläkemedel och VLX600 ger möjlighet att behandla cancer på ett nytt sätt, säger Hans Rosén, vd och grundare av Vivolux, i en kommentar.

Två av bolagets läkemedelskandidater har fått klartecken från det amerikanska läkemedelsverket, FDA, att utvärderas på patienter. Det kliniska programmet utförs i samarbete med några av USAs ledande cancercenter. Sedan 2014 är Vivolux etablerat i USA. Det svenska kontoret är lokaliserat på Astra Zenecas BioVentureHub i Göteborg .
Läs mer om Vivolux:
Framåt för Vivolux
Bolagets kliniska studier går enligt plan och de första resultaten väntas nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078